Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7957286 www.bgdnes.bg

СУПА ОТ ДЖОЛАН:

Необходими продукти:

500 г джолан (свински или телешки) без кост или около 700 г с кост

2 скилидки чесън

2 ч. ч. прясно мляко

100 г масло

2 с. л. червен пипер

10 зрънца черен пипер, сол

чесън, оцет, лют червен пипер за поднасяне

Начин на приготвяне:

Сварете джолана в подсолена вода заедно със зрънцата черен пипер за около час и половина (или докато месото се отдели от костта). Нарежете месото на много ситно, врънете го в бульона, в който е вряло, и добавете двете цели скилидки чесън и прясното мляко. Оставете да поври на слаб огън 15-20 минути. Междувременно разтопете маслото и добавете към него червения пипер. Поднесете супата гореща, гарнирана с няколко лъжици масло с червен пипер. По желание се добавя оцет с няколко скилидки скълцан чесън и лют червен пипер, както при шкембе чорба.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама