Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7949605 www.bgdnes.bg

ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ

Необходими продукти:

2 бр. картофи

120 г бекон

2 с.л. зехтин

2 щипка сол морска

1 к.л. черен пипер млян

100 г кашкавал

2 бр. чушки печени

1 ч.ч. царевица сладка

6 бр. гъби печурки

Начин на приготвяне:

Картофите се измиват много добре, разрязват се по дължина и се подреждат в тавичка. Поръсват се със зехтин, щипка сол и се пекат. Не се белят, за да не се разпаднат. Готовите картофи се издълбават и пълнят с плънка. Плънката се приготвя, като запържим нарязан на ситно бекон, гъби и печени червени чушки. Добавяме царевицата и поръсваме със сол и черен пипер. Поръсваме с настърган кашкавал и запичаме няколко минути. Ако не ви се занимава с пълнене, нарежете сварените или печени картофи и смесете с всички продукти. Става чудесна салата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама