ПЪЛНЕНИ КАРТОФИ
Необходими продукти:
2 бр. картофи
120 г бекон
2 с.л. зехтин
2 щипка сол морска
1 к.л. черен пипер млян
100 г кашкавал
2 бр. чушки печени
1 ч.ч. царевица сладка
6 бр. гъби печурки
Начин на приготвяне:
Картофите се измиват много добре, разрязват се по дължина и се подреждат в тавичка. Поръсват се със зехтин, щипка сол и се пекат. Не се белят, за да не се разпаднат. Готовите картофи се издълбават и пълнят с плънка. Плънката се приготвя, като запържим нарязан на ситно бекон, гъби и печени червени чушки. Добавяме царевицата и поръсваме със сол и черен пипер. Поръсваме с настърган кашкавал и запичаме няколко минути. Ако не ви се занимава с пълнене, нарежете сварените или печени картофи и смесете с всички продукти. Става чудесна салата.
Реклама
Реклама