ПАЛАЧИНКОВА ТОРТА С РИБА
Необходими продукти:
8 бр. палачинки
250-300 г. сьомга или друг вид риба консерва, отцедена
1/4 ч.ч. майонеза
1 с.л. пресен лук
120 г сирене крема
2 с.л. майонеза
100 г бекон
черен пипер
Начин на приготвяне:
Палачинките се изрязват (например с помощта на голям капак от маргарин), придава им се еднаква по размер кръгла форма. Рибата, майонезата, лукът и пиперът се пасират. От крема сиренето, майонезата и бекона се прави вторият крем, като също се пасира. Палачинките се слепват, като се редуват двата крема. Украсява се с клечка, забита с маслина, или резен туршия. Преди сервиране тортата е добре да престои 1 час в хладилник, покрита.
Реклама
Реклама