Бански чомлек
Необходими продукти:
телешки или свински джолани - около 2 кг
картофи - 1,5 кг едро нарязани или цели
кромид лук - 3-4 цели глави
моркови - 5-6 бр. средни по големина
чесън - 1 цяла глава, необелена
червено вино - 300 мл
олио - 150 мл
доматен сос - 300 мл, разбъркан с 1 с.л червен пипер
дафинов лист - 2-3 листа
черен пипер на зърна, бахар, сол
Начин на приготвяне:
На дъното се изсипва доматеният сос. И започва реденето на пластове. В средата се слагат джоланите, предварително посолени и овкусени. Прибавят се целите картофи, главите кромид лук, чесънът, целите моркови и между тях подправките. Пече се на слаба фурна, под 100 градуса цяла нощ.
Реклама
Реклама