Лазаня с шунка и сос бешамел
Необходими продукти
500 мл готов сос бешамел
12 кори за лазаня
300 г кашкавал
300 г шунка
За доматения сос:
400 г консерва домати кубчета
1 кубче бульон
2 с.л. олио
1/3 ч.ч. вода
1 с.л. босилек
1 ч.л. чесново брашно
Начин на приготвяне
Доматеният сос се вари около 5 минути с всички съставки. В правоъгълна тавичка се излива малка част доматен сос, бешамел и се подреждат 3 бр. от корите. Върху корите се излива част от доматения сос, половината шунка, нарязана на кубчета, бешамел и се настъргва част от кашкавала. Процедурата се повтаря: 3 бр. от корите, доматен сос, другата половина от шунката, бешамел и се настъргва малко кашкавал. Нареждат се последните 3 кори за лазаня, намазват се с останалото количество доматен сос, излива се останалият сос бешамел, поръсва се обилно с кашкавала и се пече около 40 минути в предварително загрята умерена фурна.