Индийско пиле
Необходими продукти:
4 пилешки гърди
щипка сол
щипка кориандър
щипка кимион
8 с.л. кисело мляко
150 г краве масло
1 голяма глава лук
4 скилидки чесън
50 г пресен джинджифил
3-4 с.л. гарама масала
250 мл доматено пюре
150 г течна сметана
300 г ориз басмати
1 с. л. куркума
1 ч. л. кафява захар
150 г замразен грах
магданоз
Начин на приготвяне:
Първо приготвяме пилешките гърди. Поръсваме ги от двете страни със сол, кориандър и кимион. Намазваме ги с кисело мляко и ги запичаме във фурната на около 200 градуса за около 13-15 минути.
Нарязваме лука на кубчета. В хаванче счукваме скилидките чесън със сол и пресния джинджифил. Загряваме тиган с 50 г от маслото и добавяме лука, чесъна и джинджифила. След няколко минути добавяме гарам масала. Ако обичате люто, можете да добавите нарязана на кръгчета една люта чушка. Добавяме доматите и 1 ч. л. кафява захар. Оставяме за няколко минути да покъкри.
През това време приготвяме ориза басмати. В тенджера загряваме останалата част от маслото с 1 ч. л. сол и 1 с. л. куркума. След 2-3 минути добавяме ориза - около 300 г, или 2 чаши ориз, и 4 чаши вода. След около 10 минути добавяме граха.
Връщаме се към уникално ухаещия тиган със соса. Добавяме сметаната и разбъркваме. Нарязваме пилешките гърди на кубчета и ги добавяме в тигана. Оставяме за няколко минути да се напоят с превъзходния сос. Опитайте и преценете дали има нужда от още малко сол.
Сервираме в красива чиния ориза басмати като канапе и отгоре прелестното пиле тика масала!