ТЕЛЕШКИ ГЮВЕЧ
Необходими продукти:
600 г телешко месо
100 мл олио
2 глави лук
4 бр. домати
250 г картофи
5 бр. чушки
2 бр. патладжани
1 ч.ч. бамя
1 връзка магданоз
черен пипер
сол
2 бр. яйца
200 мл прясно мляко
Начин на приготвяне:
Нарязвате месото на порции и го запържвате леко в сгорещеното олио. След това добавяте лука, нарязан на ситно, и го задушавате до омекване. Подправяте ястието със солта и черния пипер, след което прибавяте нарязаните на кубчета патладжани, картофи и чушките и бамя, почистена от дръжките. Изсипвате гювеча в тава. Покривате го със ситно нарязания магданоз. Печете ястието до пълното омекване на месото и зеленчуците. Готовия гювеч заливате с паста от разбитите яйца и мляко и го запичате за още 15 минути.
Реклама
Реклама