УЛИЧНИ МЕКИЦИ
Необходими продукти:
4 ч.ч. брашно
1 ч.л. сол
2 с.л. захар
1 с.л. суха мая
2 и 1/2 ч.ч. топла вода
Начин на приготвяне:
Тестото се забърква от вечерта. Сухите продукти се изсипват в голяма купа, прибавя се водата и се бърка, докато се получи много гъста каша - тесто. Купата се покрива с намаслено фолио и се оставя в хладилник до сутринта. На сутринта се изважда от хладилника, тестото трябва да е увеличило обема си 3-4 пъти. Цялото е в шупли. Мекиците се пържат в силно загрята мазнина - дълбок тиган или фритюрник. В купичка се сипва олио и преди всяко взимане на тесто за мекица се намасляват ръцете, защото тестото е лепкаво. Взима се малко тесто, раздърпва се до много тънко и се слага в сгорещената мазнина. Пържи се до златисто.
Реклама
Реклама