Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7886377 www.bgdnes.bg

ТЕЛЕШКО ВАРЕНО ПО РАЗГРАДСКИ

Необходими продукти:

700 г телешки джолан или гърди
1 глава (50 г) кромид лук
2 бр. (100 г) моркови
1/2 глава (50 г) целина
1-2 бр. магданозови корени
2 бр. (100 г) картофи
2-3 бр. (150 г) домати
60 г масло
хрян, оцет, магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне: Джоланът се начуква, залива се със студена вода и се слага на силен огън, докато кипне. Обира се пяната и се прибавя малко сол. След това варенето продължава на тих огън, като в бульона се прибавят морковите, целината и магданозовите корени, нарязани на кубчета, и лукът, нарязан на ситно. Когато поомекне месото, се слагат картофите, нарязани на едри парчета, а след 15-20 минути се прибавят доматите, нарязани на едро. След отстраняването на съда от огъня се прибавя маслото. При поднасянето във всяка чиния се поръсва нарязаният магданоз. Отделно се слага настърган хрян, подправен с оцет и сол на вкус.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама