Печен бял амур на фурна
Необходими продукти:
2 кг бял амур
сол
черен пипер
50 мл олио
2 ч.ч. бяло вино
Начин на приготвяне:
Рибата се почиства от люспите и вътрешностите. Ако ви е трудно отстраняването на люспите, можете да си помогнете, като напълните мивката с вода и сипете в нея оцет и оставите амура за 20 минути в нея. Има друг начин - да се попари рибата с вряла вода. След тези манипулации амурът се подсушава, осолява и овкусява с черен пипер. Слага се в голяма тава, полива се отгоре с олио и се пече в гореща фурна. Периодично се полива с вино (2 ч.ч.) и се ръси с олио по време на печенето, което трае 40-50 минути. Амурът е готов, когато придобие отвсякъде апетитна златиста коричка.
Реклама
Реклама