Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7882121 www.bgdnes.bg

Печен бял амур на фурна

Необходими продукти:

2 кг бял амур
сол
черен пипер
50 мл олио
2 ч.ч. бяло вино

Начин на приготвяне:

Рибата се почиства от люспите и вътрешностите. Ако ви е трудно отстраняването на люспите, можете да си помогнете, като напълните мивката с вода и сипете в нея оцет и оставите амура за 20 минути в нея. Има друг начин - да се попари рибата с вряла вода. След тези манипулации амурът се подсушава, осолява и овкусява с черен пипер. Слага се в голяма тава, полива се отгоре с олио и се пече в гореща фурна. Периодично се полива с вино (2 ч.ч.) и се ръси с олио по време на печенето, което трае 40-50 минути. Амурът е готов, когато придобие отвсякъде апетитна златиста коричка.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама