Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7875873 www.bgdnes.bg

Яйца по турски

Необходими продукти:

6 бр. яйца

3 бр. домати

3 жълти чушки

2 с.л. масло

сол и черен пипер

пресен лук, мента, магданоз

Ако яйцата ви са били в хладилник, ги чукнете в дълбок съд, за да постоят на стайна температура.

Нарежете доматите на четвъртинки, почистете семената им и ги нарежете на кубчета. Същото направете с пиперките.

Реклама

Нарежете пресния лук на ситно. Отделете листата на подправки и ги нарежете на ситно.

Разтопете в тиган маслото. Там задушете доматите. След това добавете чушките и добавете сол и черен пипер на вкус. Накрая добавете пресния лук и нарязаните зелени подправки.

Без да разбивате яйцата, ги изсипете върху зеленчуците. Половината от яйцата започнете да бъркате внимателно, за да станат бъркани, другата половина оставете да се пече цяла. Готвенето с яйцата трябва да се прави на слаб огън.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама