Яйца по турски
Необходими продукти:
6 бр. яйца
3 бр. домати
3 жълти чушки
2 с.л. масло
сол и черен пипер
пресен лук, мента, магданоз
Ако яйцата ви са били в хладилник, ги чукнете в дълбок съд, за да постоят на стайна температура.
Нарежете доматите на четвъртинки, почистете семената им и ги нарежете на кубчета. Същото направете с пиперките.
Нарежете пресния лук на ситно. Отделете листата на подправки и ги нарежете на ситно.
Разтопете в тиган маслото. Там задушете доматите. След това добавете чушките и добавете сол и черен пипер на вкус. Накрая добавете пресния лук и нарязаните зелени подправки.
Без да разбивате яйцата, ги изсипете върху зеленчуците. Половината от яйцата започнете да бъркате внимателно, за да станат бъркани, другата половина оставете да се пече цяла. Готвенето с яйцата трябва да се прави на слаб огън.