Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7869236 www.bgdnes.bg

ПИЛЕШКИ ДРОБЧЕТА С ЛУК И ГЪБИ

500 г пилешки дробчета

3 бр. лук

300 г гъби

2 с.л. краве масло

2 с.л. олио

3 с.л. брашно

3 стръка мащерка

1/2 ч.л. черен пипер

Начин на приготвяне:

Измийте дробчетата добре, след което ги оставете да престоят в купа, пълна с вода, за около 30 минути. След това ги отцедете възможно най-старателно от водата, например с помощта на гевгир. Лука почистете и нарежете на полумесци. Гъбите измийте и нарежете на филийки. В дълбок тиган на котлона сложете маслото и олиото и когато се загреят добре, добавете нарязания на полумесци лук. Разбъркайте и оставете лука да се задуши, докато омекне добре. Добре отцедените от водата дробчета осолете и оваляйте леко в брашно, след което ги добавете към лука. Запържете дробчетата, като разбърквате, за около 5 минути. Добавете черния пипер и нарязаните на филийки гъби, половин чаена чаша вода (или сухо бяло вино), разбъркайте добре, добавете и мащерката и оставете дробчетата с лук и гъби да къкрят на слаб огън, като разбърквате периодично. След като сосът изври, дробчетата с лук и гъби на тиган са готови да бъдат сервирани.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама