ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА С ПРАЗ И СМЕТАНА
Необходими продукти:
4 бр. пилешки бутчета
4 стръка праз
200 г бекон
2 с.л. горчица
200 мл животинска сметана
1 ч.л. суха мащерка
3 с.л. олио
брашно за овалване, черен пипер и сол
Начин на приготвяне:
Смесете брашното, мащерката, сол и черен пипер. Пилешките бутчета се овалват добре в тази смес. След това се пържат до златисто в загрято олио. Когато са готови, се прехвърлят в тава. Празът се почиства и се наситнява. Беконът се реже на кубчета. Запържват се в същия съд и когато празът омекне, се прибавят горчицата и сметаната. Наливат се около 200 мл вода, разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер. С този сос се заливат пилешките бутчета. Пекат се на 200 градуса за 30 минути под капак.
Реклама
Реклама