Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7865456 www.bgdnes.bg

ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА С ПРАЗ И СМЕТАНА

Необходими продукти:

4 бр. пилешки бутчета

4 стръка праз

200 г бекон

2 с.л. горчица

200 мл животинска сметана

1 ч.л. суха мащерка

3 с.л. олио

брашно за овалване, черен пипер и сол

Начин на приготвяне:

Смесете брашното, мащерката, сол и черен пипер. Пилешките бутчета се овалват добре в тази смес. След това се пържат до златисто в загрято олио. Когато са готови, се прехвърлят в тава. Празът се почиства и се наситнява. Беконът се реже на кубчета. Запържват се в същия съд и когато празът омекне, се прибавят горчицата и сметаната. Наливат се около 200 мл вода, разбърква се и се овкусява със сол и черен пипер. С този сос се заливат пилешките бутчета. Пекат се на 200 градуса за 30 минути под капак.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама