СТЕК ТАРТАР
Необходими продукти:
2 бр. яйчен жълтък
2 с.л. горчица
4 бр. аншоа филе
4 ч.л. кетчуп
1 ч.л. сос "Уорчестър"
1 ч.л. сос "Табаско"
1 щипка черен пипер млян
1/4 ч.ч. зехтин
30 мл коняк
1 гл. лук кромид стар
2 с.л. каперси
60 г кисели краставички
4 стрък магданоз пресен
600 г телешка кайма
600 г картофи
6 филии хляб
Начин на приготвяне:
Сложете жълтъците в голяма купа, добавете горчицата и аншоата. Разбъркайте добре, добавете кетчупа, сосовете "Табаско" и "Уорчестър", разбъркайте и добавете черен пипер на вкус и разбъркайте отново. Бавно добавете зехтина, коняка и отново разбъркайте добре. Нарежете ситно киселите краставички, каперсите, магданоза и лука. Добавете ги към сместа. Сложете каймата при ароматната смес, разбъркайте много добре с лъжица или ръце. Разпределете сместа на 6 равни части. Използвайте метални рингове (формички), в които да сложите сместа, така че да бъде равна и да стои във формата на стек. Сервирайте веднага с пържени картофи и препечени филийки.