ЗАПЕЧЕНА ТИКВА С ПРАЗ И СИРЕНЕ
Необходими продукти:
700 г френска мускатова тиква
2 стръка праз
2 броя моркови (130 г)
2 с.л меласа
3-4 с.л зехтин
1 ч.л риган
150 г синьо сирене
стрък розмарин
стрък мащерка
сол
Начин на приготвяне:
Тиквата се обелва от кората и нарязва на по-големи кубчета. Празът и морковите се нарязват на шайби. Слагат се зеленчуците и тиквените кубчета в тавичка, заливат се с меласата и зехтина. Добавят се подправките и сол на вкус, размесва се всичко и се завива тавичката с фолио. Запича се до 1 час на 180 градуса до омекване на тиквата. Отстранява се фолиото, добавя се синьото сирене отгоре, нарязано на филии, и се запича само на грил до готовност. Може да се поднесе или самостоятелно, или като гарнитура към месо.
Реклама
Реклама