Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7855071 www.bgdnes.bg

ПРАЗЕНИК С БУЛГУР И ЗАЛИВКА

Необходими продукти:

500 г кори за баница

3-4 стръка праз

200 мл олио

120 гр (една кафена чашка) булгур

400 г (2 чаени чаши) натрошено сирене

5 яйца

200 г кисело мляко

300 г прясно мляко

3 с.л свинска мас

сол, черен и червен пипер и подправки на вкус

Начин на приготвяне:

Булгурът се сварява предварително във вода в съотношение 3 части вода към 1 част булгур. Праз лукът се нарязва на шайби и се задушава в олиото, докато омекне. Към праза се добавят булгурът, намачканото сирене, сол, черен и червен пипер и подправки на вкус - чубрица, джоджен, магданоз. Върху всяка кора се слага се от плънката и се завива на руло. Рулата се нареждат в намазана с олио тава и се нарязват на квадрати. Пече се в умерена фурна около 30-40 минути. Отделно се приготвя заливката, като за мусака. Яйцата се разбиват, добавя се киселото и прясното мляко. Изваденият празеник от фурната се залива със заливката, слагат се парченца от свинската мас отгоре и се връща отново във фурната за 20 минути, докато заливката попие в корите и се зачерви.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама