МЪРЗЕЛИВИ ТИКВИЧКИ НА ФУРНА
Необходими продукти:
3-5 бр. тиквички
1/3 ч.ч. олио
2 ч.ч. брашно
1 ч.ч. царевично брашно
500 г кисело мляко
2 бр. яйца
3-4 скилидки чесън
копър
сирене
сол
черен пипер
Начин на приготвяне:
Нарязани, осолени, престояли около половин час да се изцедят в гевгир, тиквичките си овалват в сухата смес, приготвена от двата вида брашно и черен пипер на вкус. Слагат се в намазнена тавичка, отгоре се поливат с 1/3 ч.ч. олио и се пекат във фурна на 200 градуса, докато се зачервят и са готови. Натрошава се сирене отгоре и ястието се пече 5 минути. През това време се приготвя заливка от яйцето, млякото, сол и черен пипер на вкус, пресования чесън, копъра, 2-3 с.л. от брашнената смес от овалването. Ястието се залива със заливката и се запича, докато се зачерви. Готовото ястие е по-вкусно, когато е студено.