Пилешко пане
Необходими съставки
пилешко филе - 500 г
сол - на вкус
лук - 1 бр.
чушка - 1 бр.
риган
зехтин - 3 бр.
лимонов сок - 2 с.л.
горчица - 1 с.л.
черен пипер
чесън - 3 бр. скилидки
салата - за гарниране
Начин на приготвяне
Пилешкото филе нарязваме на едри кубчета. Всички продукти за марината се смесват в купа и се разбъркват. Пилешкото се сипва в марината и се оставя за една нощ да се овкуси. Лукът и чушката се нарязват на парчета. На дървени шишчета се нижат парчета пилешко месо, лук и чушка. Печем на загрята скара или на грил тиган от всички страни. Изваждат се и леко се поливат със струя зехтин. Поднасяме с пресни зеленчуци или салата по избор.
Реклама
Реклама