Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7742396 www.bgdnes.bg

ТЕЛЕШКО С ОРИЗ И ЗЕЛЕНЧУЦИ

Необходими продукти:

1/2 кг телешко месо

1 ч.ч. ориз

2 1/2 ч.ч. телешки бульон

50 г маслини

1 глава лук

250 г гъби

2 моркова

1 с.л. чубрица

1/2 ч.л. черен пипер

5 стръка магданоз

3 с.л. олио

сол

Начин на приготвяне:

Телешкото месо се нарязва на хапки и се сварява за около 2 часа до пълното му омекване. Измитият и почистен ориз се запържва в олиото до прозрачност. Към него се добавя ситно нарязаният лук, заедно с морковите, нарязани на колелца, и разполовените гъби. Задушаването продължава още няколко минути. Добавят се подправките и оризът се изсипва в тавичка. Отгоре се поставят парчетата месо и нарязаните на колелца маслини. Ястието се залива с бульона, в който се е варило месото (2 1/2 ч.ч.). Изпича се до готовност при 180 градуса и се сервира със ситно нарязан пресен магданоз.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама