ТИРАМИСУ С АМАРЕТИ
Необходими продукти:
400 г амарети
250 мл течна сметана
400 г маскарпоне
4 бр. яйца
4 с.л. захар
100 мл ликьор кафе
1 ч.л. какао
Начин на приготвяне:
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват със захарта до получаване на мек крем. Добавя се маскарпонето и се разбърква добре. Белтъците се разбиват се добавят към крема. Добавя се и сметаната. Ликьорът се разрежда със 100 мл вода и в него се потапят амаретите. Тирамисуто се подрежда - слой крем в тавичка или чаши, отгоре се слагат напоените амарети и така се завършва с крем. Поръсвате с какао тирамисуто и го слагате в хладилника.
Реклама
Реклама