Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7720332 www.bgdnes.bg

Горещи шоли с канапе от гъби

Необходими продукти:

гъби - 400 г
копър - сух
дафинов лист
черен пипер - на зърна
крема сирене - 200 г
лук - 1 глава
пиперки - червена и зелена
яйца - 4 бр.
течна сметана - 4 с.л.
масло - 60 г
олио
шарен пипер - микс от черен, червен, зелен и бял пипер
морска сол за готвене
магданоз

Начин на приготвяне:

Гъбите се нарязват на ивици и се изпържват в половината от сгорещеното масло, като се добавят подправките - черен пипер на зърна, няколко дафиновите листа, сух копър и сол на вкус.
Отделно се запържва нарязаните на ситно лук и пиперки. Подправят се на вкус.
Гъбите се разпределят в 4 огнеупорни шоли и сместа от лук и пиперки се разпределя върху тях, без да се разбърква. Отгоре се слага крема сиренето, натрошено на парчета.
Всяка шола се залива с четвърт от разбитите със сметаната яйца. Завършва се, като се слагат тънки люспи от останалото масло, поръсва се с микса от пипер, морската сол и ситно скълцани магданоз на вкус.
Шолите се запичат на горен реотан във фурната при температура 220 градуса.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама