Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7706931 www.bgdnes.bg

ПУШЕНО СИРЕНЕ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ

Необходими продукти:

300 г бяло саламурено сирене
4 стръка пресен розмарин
5 стръка мащерка
стърготини
4 лозови пръчки
дървени въглища

Начин на приготвяне:

Постелете дъното на дълбока тенджера с 2 листа алуминиево фолио. Върху него поставете няколко разпалени въглена, шепа стърготини от вишна, череша или слива и начупени лозови пръчки. Поставете цедка и на дъното й разпръснете стръкчетата розмарин и мащерка. Нарежете сиренето на дебели парчета и ги поставете в цедката. Намокрете памучна кърпа и много добре я изстискайте. Покрийте тенджерата с кърпата и добре я увийте. Поставете съда върху слаб огън и оставете сиренето да се опушва 30-60 минути.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама