ПУШЕНО СИРЕНЕ В ДОМАШНИ УСЛОВИЯ
Необходими продукти:
300 г бяло саламурено сирене
4 стръка пресен розмарин
5 стръка мащерка
стърготини
4 лозови пръчки
дървени въглища
Начин на приготвяне:
Постелете дъното на дълбока тенджера с 2 листа алуминиево фолио. Върху него поставете няколко разпалени въглена, шепа стърготини от вишна, череша или слива и начупени лозови пръчки. Поставете цедка и на дъното й разпръснете стръкчетата розмарин и мащерка. Нарежете сиренето на дебели парчета и ги поставете в цедката. Намокрете памучна кърпа и много добре я изстискайте. Покрийте тенджерата с кърпата и добре я увийте. Поставете съда върху слаб огън и оставете сиренето да се опушва 30-60 минути.
Реклама
Реклама