Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7699323 www.bgdnes.bg

Волска опашка в червено вино

рецепта:

Необходими продукти:

2 кг телешка опашка

2 с. л.брашно

4 с. л.зехтин

1 голяма глава лук, нарязан на едри полумесеци

5 моркова, едро нарязани

2 стръка праз, нарязан на кръгчета

5 скилидки чесън, нарязани

1 см пръчка цейлонска канела

10 зърначерен пипер

2 дафинови листа

500 г домати, обелени и нарязани на кубчета

100 мл коняк

500 мл червено вино

1 стрък розмарин

1 телешки или зеленчуков бульон

сол на вкус

Начин на приготвяне:

Опашката се почиства от излишната мазнина и се нарязва на парчета от по 5 см.

Чугунен съд се загрява на умерен огън. Слагат се зехтинът и парчетата месо. Разбъркват се, докато се зачервят от всички страни. Изваждат се.

В мазнината се добавят лукът, морковите, празът и чесънът и се разбъркват, докато леко започнат да се карамелизират. Прибавят се канелата, дафиновите листа и черният пипер. Слагат се доматите и се готвят 5 мин. Връща се месото, разбърка се, сипват се конякът и виното и ястието се фламбира. Ястието се вари, докато течността се редуцира наполовина. Добавят се розмаринът и бульонът. Ястието се затваря с капак и се слага в загрята фурна на 160°С за 3 часа или се оставя на котлона да къкри. Ако сосът е много рядък, може да се запече, за да се редуцира, накрая без капак.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама