Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7695955 www.bgdnes.bg

ЮФКА ЕКМЕГИ - ТРАЕН ТЪНЪК ТУРСКИ ХЛЯБ

Необходими продукти:

500 г брашно

150-200 мл топла вода

1 пълна ч.л. сол

Начин на приготвяне:

Замесете средно меко тесто. Разделете го на топчета колкото голям орех. Оставете ги настрани за 30 минути. Всяко топче се разточва на набрашнен плот. Трябва да е много тънко, около 3 мм. Загрява се силно голям сух тиган и всеки хляб се изпича за кратко от двете страни. Готовите хлябове се оставят да изстинат и се съхраняват на сухо място. Преди консумация се намазват с длан с вода, завиват се и се оставят да престоят. Сервират се напълнени със сирене, салата или пълнеж от кайма.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама