Вкусен и крехък заек на фурна
Необходими продукти:
заек - 1 бр. (средно голям)
пресен лук - 1 връзка
джоджен - 5 клонки пресен
масло - 70 г
олио - 30 г
червен пипер
бял пипер - на прах
хималайска сол
Начин на приготвяне:
Накиснете заека в студена вода с лъжичка оцет, оставете така да постои поне 1 час. Изцедете заека, след което хубаво натрийте с червен пипер, сол и червен пипер.
Нарежете лука на ситно с джоджена и след като разтопите маслото в тавата, сипете лука и олиото.
Поставете заека отгоре и сложете парченца масло. Сипете вода около 2 ч.ч. и покрийте с фолио.
Печете за около час в умерена фурна, след което отстранете фолиото и печете до зачервяване, като преди това полеете заека с мазнината от тавата, която се е образувала.
Реклама
Реклама