Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7686549 www.bgdnes.bg

ТАВА ДЖИГЕР

Необходими продукти:

черен дроб - 1 кг (агнешки или телешки)

брашно - смес от 300 г пшенично и 150 г царевично за овалване

олио - за пържене

сол

черен пипер

Начин на приготвяне:

Черният дроб се изчиства много добре от ципите и жилите, нарязва се по дължина на много тънки ивици. В купа се смесват двата вида брашно. Добавят се сол и черен пипер на вкус. Дробът се отцежда и се овалва хубаво в брашното от всички страни и след това се слага в гевгир и излишното брашно се изтупва. Загрява се обилно количество олио в по-дълбок тиган и се изпържва до готовност. Готовият дроб се отцежда върху кухненска хартия и се сервира със свежа салата от домати, печени чушки и гарниран с люти чушлета.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама