ЗАПЕКАНКА С ПИЛЕШКО МЕСО
Необходими продукти:
200 г пилешко филе
5 бр. картофи
1 бр. морков
3-4 с.л. олио
сол, магданоз
За заливката:
2 бр. яйца
200 г кисело мляко
1-2 с.л. царевично брашно
Начин на приготвяне:
Пилешкото филе се вари 5 минути във вода, като изстине, се нарязва (накълцва) като за супа. Към него се прибавят нарязаните моркови и картофи на кубчета, олиото, солта, магданозът. Всичко се изсипва в тава и се залива с бульона от пилешкото, като бульонът е около 0,5 см над продуктите в тавата. Пече се на 200 градуса. От продуктите за заливката се разбърква гладка каша. Когато водата над нивото на продуктите е изпарена, се излива заливката. Пече се до пълното й запичане.
Реклама
Реклама