ФОКАЧА С ЛУК И МАСЛИНИ
Необходими продукти:
За тестото:
1 бр. яйце
250 мл топла вода
1 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
7 г суха мая
брашно
1/2 глава лук, маслини, розмарин/риган, морска сол, зехтин
Начин на приготвяне:
За тестото - водата се сипва в дълбока купа, към нея се добавят маята, захарта и 1 с.л. брашно. Покрива се с чиста кърпа и се оставя за 10 мин. да шупне. Добавят се и останалите продукти и се замесва тесто. След половин час то се разделя на 4 топки. Всяка топка се разточва и се слага в тава. Покриват се с кърпа за 30 минути, да втасат отново. Върху фокачите с пръсти се правят дупки. Мажат се със зехтин и се поръсват с морска сол, розмарин/риган. Отгоре се редят маслини и лук нарязан на тънко. Пекат се на 200 градуса за 30 минути.
Реклама
Реклама