СЛАДКИШ С БИШКОТИ И МАСКАРПОНЕ
Необходими продукти:
200 г бишкоти
250 г сирене маскарпоне
400 г заквасена сметана
подсладител или пудра захар на вкус
1 - 1 и 1/2 ч.ч. прясно мляко
3-4 с.л. какао
1 ч.л. ром
Начин на приготвяне:
Една пълна супена лъжица какао се разтваря в малко от прясното мляко, предварително затоплено. Долива се останалото студено прясно мляко и се добавя ромът. Маскарпонето и сметаната се смесват с подсладителя (пудрата захар) до еднороден, гладък крем. В тавичка се нареждат половината от бишкотите, като всяка се потопява за по секунда от двете страни в прясното мляко. Отгоре равномерно се разпределя половината от крема и се поръсва обилно с какао. Нарежда се втори пласт от бишкоти и отгоре се разпределя останалата половина от крема. Поръсва се обилно с какао, завива се с фолио или найлон. Престоява в хладилника поне 5-6 часа.