ШАКШУКА СЪС СИРЕНЕ
Необходими продукти:
3 с.л. зехтин
1 голяма глава лук
1 голяма червена чушка
3 скилидки чесън
1 ч.л. кимион и сладък червен пипер
лют червен пипер, сол и черен пипер
800 г белени домати
150 г сирене
6 яйца
Начин на приготвяне:
Зехтинът се загрява в голям тиган на средно слаб огън. Добавят се ситно нарязаните лук и чушка и се готвят, докато омекнат. Добавя се нарязаният чесън и се оставя да омекне. Прибавят се и кимионът и червеният пипер, разбърква се и се готви 1 минута. Ситно нарязаните домати се добавят и сосът се подправя със сол и черен пипер. Оставя се да къкри, докато доматеният сос се сгъсти. Добавя се и натрошеното сирене и се разбърква. Всичко се изсипва в тава, добавят се яйцата и се поръсват със сол и пипер. Пече се 10 минути до готовност.