Фазан на жар
Необходими продукти
1 бр. фазан
100 мл олио
2 ч.л. бял винен оцет
1 ч.л. захар
1 ч.л. червен пипер
2 с.л. лук, настърган
100 мл сухо бяло вино
2 ч.л. Уорчестър сос
1 ч.л. Табаско (или друг лют сос)
сол, черен пипер
чесън
Начин на приготвяне
Парчетата фазан се мариноват в смес от всички продукти 3 часа или 1 нощ, като се обръщат 2-3 пъти през това време. Ако фазанът не е много млад, може да се задуши в маринатата за около 30 минути. Махат се парчетата фазан от маринатата и се разполагат върху скара на около 3-5 см над жарта. Парчетата се пекат, като често се мажат с четка с маринатата, в която са стояли. Вместо на жар може да се изпече във фурна с маринатата под фолио, като в края на печенето фолиото се маха.
Реклама
Реклама