Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7648252 www.bgdnes.bg

Фазан на жар

Необходими продукти

1 бр. фазан

100 мл олио

2 ч.л. бял винен оцет

1 ч.л. захар

1 ч.л. червен пипер

2 с.л. лук, настърган

100 мл сухо бяло вино

2 ч.л. Уорчестър сос

1 ч.л. Табаско (или друг лют сос)

сол, черен пипер

чесън

Начин на приготвяне

Парчетата фазан се мариноват в смес от всички продукти 3 часа или 1 нощ, като се обръщат 2-3 пъти през това време. Ако фазанът не е много млад, може да се задуши в маринатата за около 30 минути. Махат се парчетата фазан от маринатата и се разполагат върху скара на около 3-5 см над жарта. Парчетата се пекат, като често се мажат с четка с маринатата, в която са стояли. Вместо на жар може да се изпече във фурна с маринатата под фолио, като в края на печенето фолиото се маха.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама