Тиан с моцарела
рецепта:
Необходими продукти:
250 г сирене моцарела
50 мл зехтин екстра върджин
4 скилидки чесън
2 глави червен лук
2 домата
1 зелена чушка
1 патладжан
1 тиквичка
4 стръка мащерка
сол на вкус
Начин на приготвяне:
Чесънът се стрива на паста с малко сол. Налива се зехтинът, добавя се накъсаната мащерка и се разбърква.
Патладжанът се измива и се реже на шайби, които се поръсват със сол и се оставят да излезе горчивата вода. След това се изплакват и се подсушават.
Останалите зеленчуците се измиват, почистват се и се режат на шайби. Моцарелата също се нарязва на шайби. Зеленчуците и сиренето се посоляват и се намазват с ароматизирания зехтин. Шайбите сирене и зеленчуци се подреждат в тава, като се редуват. Поливат се с останалия овкусен зехтин. Покрива се с алуминиево фолио и тианът се пече 40 минути в загрята на 200 градуса фурна, с вентилатор.
След това фолиото се маха и ястието се пече още 20 минути.