Селско пържено
Необходими съставки
зелен лук - 3 връзки
чушки - 2 кг сиврия
домати - 2 кг пресни
сирене - 300 г
олио - 300 мл
магданоз - 1 връзка
сол - на вкус
Начин на приготвяне
Почистете чушките и ги нарежете по-едро. Задушете ги в сгорещено олио за около 15 минути и добавете нарязания на едро лук, като задушите за още 10 минути.
Обелете доматите и ги нарежете също едро и ги добавете в съда. Когато течността от доматите изври, поръсете натрошеното сирене. Разбъркайте и свалете от котлона.
Поръсете със скълцания магданоз, по желание овкусете със сол и пипер и поднесете.
Намалете количествата наполовина за по-малка доза.
Реклама
Реклама