Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7633643 www.bgdnes.bg

ПИЛЕШКА ЯХНИЯ

Необходими продукти:

1,3 кг пилешки пържоли от бут
1 кг картофи
2 зелени чушки
2 червени чушки
3 големи глави лук
400 г домати от консерва
брашно
сол, черен пипер, чубрица

Начин на приготвяне:
Нарязаните зеленчуци се запържват до омекване на чушките, добавя се и нарязаното на хапки месо, овкусява се със сол и пипер и се запържва до готовност на месото. Премества се в тенджера, добавят се нарязаните картофи, долива се вода до 3/4 от тенджерата. След като се сварят картофите, част от тях се пасират и се връщат обратно в соса. Добавят се доматите и се подправя със сол, черен пипер и чубрица на вкус. След 15 мин. се проверява сосът, ако не се е сгъстил достатъчно, част от него се пасира с 1-2 с.л. брашно и се връща обратно. След още 10 минути е готово.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама