Пилешки крилца на скара по мексикански
Необходими продукти:
1 кг пилешки крилца
2 ч.л. морска сол
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. лют червен пипер
60 мл кетчуп
60 мл. ябълков оцет
60 г кафява захар
60 мл мед
1/2 ч.л. чесън на прах
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. кориандър
1/2 ч.л. кайенски пипер
Начин на приготвяне:
Приготвя се мексикански доматен сос за скара, като кафявата захар, оцетът, медът, кимионът, кориандърът, кайенският пипер и чесънът на прах се смесват в тенджера и се загряват на котлон. Бърка се, докато стане еднородна смес, след което се добавя и кетчупът. Оставя се да поври 20 минути, снема се от котлона и се оставя настрана.
Пилешките крилца се натъркват добре в смес от морската сол, черния пипер, червения пипер и лютия червен пипер. Пекат се на скара около 30 минути, като се обръщат на всеки 7-8 минути.
Готовите крилца се прехвърлят в купа и се заливат с доматения сос, докато се покрият отвсякъде с него. Сервират се топли.