Домашен хумус
Необходими продукти:
400 г нахут от консерва
2 скилидки чесън
1/4 ч.ч. лимонов сок
1/4 ч.ч. вода
1 ч.ч. олио
1/2 ч.ч. сусамов тахан
червен пипер
черен пипер
сол
Начин на приготвяне:
Нахутът се отцежда от консервата и се поставя в кухненски робот. Разбива се заедно с подправките, чесъна, водата, лимоновия сок и сусамовия тахан. Ако желаете вашият хумус да бъде с по-гладка консистенция и по-сладък - добавете му две до 4 печени белени червени чушки и го пасирайте с тях. Разядката от хумус е много полезна и вкусна. Може да се поднася намазана върху препечени филийки или като гарнитура към печено и пържено месо или риба.
Реклама
Реклама