Постен кекс с кафе и мед
Необходими продукти:
2 ч.ч. брашно
1/2 ч.ч. захар
1/2 ч.ч. кафе
1 ч.ч. вода
1/2 ч.ч. мед
1 ч.ч. орехи
4 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер
Начин на приготвяне:
Течният мед, хладката вода, свареното кафе и захарта се изсипват в дълбока купа и се разбиват, докато медът и захарта се разтворят. Към получената смес бавно и на части се добавят предварително смесените и пресети брашно, какао и бакпулвер. Към полученото немного гъсто тесто се добавят смлените орехи и сместа се изсипва в намаслена и посипана с брашно тавичка. Кексът се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 30-40 минути. Сервира се хладен и поръсен с пудра захар или полят с плодово сладко.
Реклама
Реклама