ТАРАЛИ
Необходими продукти:
500 г брашно
200 мл бяло сухо вино
120 мл зехтин "Екстра върджин"
1 ч.л. сол
1 ч.л. подправки по желание - мащерка, риган или босилек
Начин на приготвяне:
Солта се разтваря във виното и то се налива към брашното. Прибавят се зехтинът и босилекът. Разбърква се и се замесва гладко тесто, което се оставя да почине за 30 минути, покрито с фолио за свежо съхранение. Тестото се разрязва на парчета, от които се оформят фитили. Те също се нарязват на парчета и от тях се оформят още по-малки фитили, които се завиват като гевречета. Добре е плотът да е набрашнен, за да не залепнат гевречетата. Готовите гевречета се потапят в подсолена вряща вода и щом изплуват на повърхността, се изваждат, подсушават се и се нареждат в тави с незалепващо покритие. Пекат се около 40 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна.