Яйца по шотландски на фурна
Необходими съставки
яйца - 8 бр. твърдо сварени
кайма - 500 г телешка
чесън - 2 скилидки пресован
магданоз - 2 с.л ситно нарязан
зелен лук - 2 стръка ситно няразан
кимион - 1 ч.л
черен пипер - 1 ч.л
брашно - 4 с.л
яйца - 1 бр. разбито
галета - 1 ч.ч
зехтин - за поръсване
Начин на приготвяне:
Смесете мляното месо с пресования чесън, ситно нарязания лук, магданоза, кимиона и черния пипер. Омесете сместа добре и я разделете на 8 части.
С мокри ръце сплескайте всяка от частите, поставете твърдо сварено яйце и обвийте с каймата.
Оформете на хубава топка. Оваляйте всяка топка в брашното, след това в яйце и накрая в галета.
Подредете готовите топки върху застлана с хартия за печене тава. Поръсете със зехтин и изпечете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 30 мин.