Бяла риба изненада
Необходими съставки:
риба - 1 кг (хек, тилапия, пангасиус)
яйца - 5 бр.
брашно - 2 с.л.
кашкавал - 1 ч.ч. настърган
масло - 2 с.л.
магданоз - 1 връзка
прясно мляко - 1 ч.ч.
корени за супа - 1 връзка
сол
Начин на приготвяне:
Нарежете на ситно корените за супа, залейте ги с 1,5 л подсолена вода и кипнете. Оставете да поврят на умерено силен огън за около 10-ина минути. В това време почистете рибата от кожата, перки и глави (ако има). Нарежете я на парчета и добавете при врящите зеленчуци. Варете до готовност (около 12-15 минути), извадете и отцедете.
Отстранете внимателно костите и намачкайте месото с вилица. Поставете намачканото рибно пюре в предварително намазнена форма за кекс. В дълбок съд разбийте яйцата, добавете брашното, млякото и кашкавала и с получената смес залейте рибата.
Запечете ястието в загрята на 180 градуса фурна за 25-30 минути.