Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7542763 www.bgdnes.bg

Крем супа от червено цвекло и тиква

НЕОБХОДИМИ ПРОДУКТИ

2 глави добре сварено червено цвекло

2 моркова

около 300-400 г тиква

хималайска сол

1 с.л. заквасена сметана (по желание)

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Сварявате в подсолена вода морковите и тиквата. След като се сварят, в отделен съд изсипвате бульона от сварените зеленчуци. Пасирате цвеклото, моркова и тиквата със 100 мл от бульона. След като всичко се пасира добре, добавяте заквасената сметана и сол на вкус. (Имайте предвид, че цвеклото, тиквата и морковът имат леко сладникав вкус.) След това според това каква гъстота желаете да има крем супата, добавяте по малко от бульона и разбърквате добре.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама