Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7538450 www.bgdnes.bg

Тиквички по гръцки

Необходими продукти:

2 тиквички

брашно

сол

олио/зехтин

лед и студена вода

За соса:

2-3 ск. чесън

300 г кисело мляко

2 с.л. течна сметана

копър

Начин на приготвяне:

Нарязваме тиквичките на тънки лентички по дължина. Приготвяме купа пълна с лед и студена вода. Потапяме тиквичките и ги оставяме в хладилника за около 30 минути. През това загряваме олиото. Вадим тиквичките от водата, посоляваме ги и ги овалваме в брашно. Внимателно ги изтръскваме от брашното. Пържим ги от двете страни. Когато ги извадим, ги редим върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Счукваме чесъна с щипка сол, смесваме киселото мляко, сметаната и копъра. Препоръчително е да се ядат, докато са още топли и хрупкави.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама