Тиквички по гръцки
Необходими продукти:
2 тиквички
брашно
сол
олио/зехтин
лед и студена вода
За соса:
2-3 ск. чесън
300 г кисело мляко
2 с.л. течна сметана
копър
Начин на приготвяне:
Нарязваме тиквичките на тънки лентички по дължина. Приготвяме купа пълна с лед и студена вода. Потапяме тиквичките и ги оставяме в хладилника за около 30 минути. През това загряваме олиото. Вадим тиквичките от водата, посоляваме ги и ги овалваме в брашно. Внимателно ги изтръскваме от брашното. Пържим ги от двете страни. Когато ги извадим, ги редим върху кухненска хартия, за да се отцеди излишната мазнина. Счукваме чесъна с щипка сол, смесваме киселото мляко, сметаната и копъра. Препоръчително е да се ядат, докато са още топли и хрупкави.
Реклама
Реклама