Богата салата с авокадо
Необходими продукти:
400 г макарони
100 г бекон
500 г домати
4 скилидки чесън
2 броя авокадо
6 с.л. дресинг сос
30 мл зехтин
300 г рукола
Начин на приготвяне:
Сложете пастата да се вари според указанията на опаковката, после веднага я прецедете и охладете. Запечете бекона на сух тиган от двете страни, после нарежете на дребно. За дресинга ще ви трябва ранч сос. Сложете него, авокадото, малко зехтин в кухненски робот и пасирайте до хомогенна смес. В загрят зехтин запържете наситнения чесън, после добавете и нарязаните домати за около 1-2 минути. В голяма купа смесете всичко - охладената паста, бекона, доматите с чесъна, руколата и дресинга. Разбъркайте добре. За най-добър резултат оставете за няколко часа в хладилник. Сервирайте върху канапе от рукола.