Пържен сафрид
Необходими продукти:
риба - 700 г сафрид, изчистен
лимони - 4 с.л. прясно изцеден лимонов сок
черен пипер - 1 ч.л.
сол - на вкус, около 1 с.л.
девисил - 1 с.л. сух
брашно - 100 г
грис - 100 г царевичен
Начин на приготвяне:
Измийте и почистете сафрида, подсушете ги и го сложете в тава. Полейте го с лимоновия сок, черния пипер, девисила или друга зелена подправка, която ви харесва и ви се струва подходяща. Посолете и объркайте добре. Пoкрийте тавата и оставете за час в хладилника.
Смесете брашното и царевичния грис. Загрейте мазнина в тиган, оваляйте сафрида и го изпържете до златисто.
Реклама
Реклама