Къри от карфиол и картофи
Необходими продукти:
1 глава карфиол
3 картофи
2 домата
1 глава лук
1 с.л. зехтин
1 ч.л. кимион
1 ч.л. къри
1 ч.л. сол
1 щипка магданоз
Начин на приготвяне:
Карфиолът (1 глава) и картофите (3 бр.) се нарязват на кубчета с големина 2 см и се варят за кратко. Вадят се от водата, преди да омекнат.
В тиган се запържва кимионът (1 ч.л.) със зехтина (1 с.л.), докато си промени цвета до златисто-кафяво, и се добавя лукът (1 глава), нарязан на ситно. Бърка се около 3 минути, след което се добавят и доматите (2 бр.), нарязани на кубчета, и се бъркат също за около 3 минути.
Добавят се сварените картофи и карфиол и ястието се подправя с къри (1 ч.л.) и сол (1 ч.л.). Бърка се около 5-6 минути, докато зеленчуците омекнат.
Сервира се топло. Преди поднасяне се поръсва с пресен магданоз.