Паста карбонара с поширано яйце
Необходими продукти:
прясна паста, сварена – 120 г
яйца – 1 бр.
бекон – 40 г
шалот – 20 г
бяло вино – 60 мл
сметана - 100 мл
сол
пипер
зехтин
пресни билки
Начин на приготвяне:
В подходящ съд кипваме вода със сол за сготвянето на пастата. Поставяме прясната паста и варим за около 3-4 минути на силен огън.
В друг съд добавяме вода и оцет, нагряваме водата до 90 градуса и с помощта на лъжица правим водовъртеж. Поставяме суровото яйце в средата на съда и пошираме за около 4-5 минути до готовност.
За соса: В тиган задушаваме на умерен огън шалот и бекон. След това гасим с бяло вино, когато то изври на 80%, добавяме сметана. Овкусяваме със сол и пипер и смесваме с вече готовата паста.
Реклама
Реклама