Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7495828 www.bgdnes.bg

Паста карбонара с поширано яйце

Необходими продукти:

прясна паста, сварена – 120 г
яйца – 1 бр.
бекон – 40 г
шалот – 20 г
бяло вино – 60 мл
сметана - 100 мл
сол
пипер
зехтин
пресни билки

Начин на приготвяне:

В подходящ съд кипваме вода със сол за сготвянето на пастата. Поставяме прясната паста и варим за около 3-4 минути на силен огън.
В друг съд добавяме вода и оцет, нагряваме водата до 90 градуса и с помощта на лъжица правим водовъртеж. Поставяме суровото яйце в средата на съда и пошираме за около 4-5 минути до готовност.
За соса: В тиган задушаваме на умерен огън шалот и бекон. След това гасим с бяло вино, когато то изври на 80%, добавяме сметана. Овкусяваме със сол и пипер и смесваме с вече готовата паста.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама