Стек тартар със зеленчуци темпура и понзу сос
телешко бонфиле 100 г
табаско
уорчестър сос
дижонска горчица
див лук
сол и пипер
мирин (японска подправка)
соев сос
сок и кора от лайм
тиквичка 50 г
цветни чушки 50 г
червен лук 50 г
темпура микс
ледена вода
Начин на приготвяне:
Телешкото бонфиле се нарязва на ситни и с еднаква големина кубчета, които слагаме в купа. Добавяме табаско, уорчестър, горчица, кетчуп, сол, пипер и ситно нарязаните шалот, див лук и каперси.
За темпура:
В купа с ледена вода смесваме темпура микса до получаване на желаната консистенция. Зеленчуците: тиквичка (нарязана на тънки филийки по дължината на тиквичката), чушките отново нарязани по дължина и лук на шайби, набучени на шишчета.
Пържим в силно загрята мазнина до готовност. (Панировката трябва да стане хрупкава, златиста и леко прозрачна.)
За понзу сос (приготвяне на момента):
В дълбок съд смесваме соевия сос, сока и кората от лайма, мирина, сакето и добавяме ситно нарязан джинджифил (всички вкусове трябва да се усещат и никой да не доминира).