Шницел от патладжан
Необходими продукти:
800 г патладжан
150 г сирене
6 скилидки чесън
сол
черен пипер
4 яйце
8 с.л. брашно
8 с.л. галета
Начин на приготвяне:
Резените патладжан се посоляват, оставят се да си пуснат сока, измиват се и се подсушават, след което се изпичат от двете страни на тиган без мазнина. Щом се охладят, върху единия резен се разпределят нарязаният на ситно чесън и натрошеното сирене, а отгоре се слага вторият резен патладжан. Притиска се с ръка. Полученият шницел се топи в разбитото яйце и в смес от брашно и галета, и отново в яйце. Изпържва се в горещо олио от двете страни до получаването на златиста коричка. Поднася се топъл с домати и перца зелен лук.
Реклама
Реклама