Реклама
https://betatest.bgdnes.bg/retsepti/article/7357792 www.bgdnes.bg

Пилешко филе с гъби и горчица

Необходими продукти:

800 г пилешки гърди

300 г гъби

3 с.л. брашно

3 с.л. масло

3 ч.ч. прясно мляко

1 щип. черен пипер

1 с.л. горчица

Начин на приготвяне:

Пилешките гърди се начукват внимателно, за да станат по-тънки и по-крехки. Поставят се в тиган с капак и се задушават с малко масло до пълна готовност. Гъбите се измиват, подсушават и нарязват на филийки. Със съвсем малко масло се запържват на тиган. Сосът се приготвя, като брашното се запържва в маслото. Щом покафенее, се добавя прясното мляко на няколко малки порции при непрекъснато бъркане. Готви се няколко минути до сгъстяване. Накрая в соса се добавя горчицата, разбърква се и по желание се добавят ситно накълцани пресни подправки по избор - например магданоз или мащерка. Пилешкото месо се сервира с гъбите и се полива със соса.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама