Пилешко филе с гъби и горчица
Необходими продукти:
800 г пилешки гърди
300 г гъби
3 с.л. брашно
3 с.л. масло
3 ч.ч. прясно мляко
1 щип. черен пипер
1 с.л. горчица
Начин на приготвяне:
Пилешките гърди се начукват внимателно, за да станат по-тънки и по-крехки. Поставят се в тиган с капак и се задушават с малко масло до пълна готовност. Гъбите се измиват, подсушават и нарязват на филийки. Със съвсем малко масло се запържват на тиган. Сосът се приготвя, като брашното се запържва в маслото. Щом покафенее, се добавя прясното мляко на няколко малки порции при непрекъснато бъркане. Готви се няколко минути до сгъстяване. Накрая в соса се добавя горчицата, разбърква се и по желание се добавят ситно накълцани пресни подправки по избор - например магданоз или мащерка. Пилешкото месо се сервира с гъбите и се полива със соса.