Пухкав омлет
Необходими продукти:
яйца - 3 бр.
сирене
кашкавал
филе „Елена“
куркума
черен пипер
вода
Начин на приготвяне:
Омлетът се приготвя на тиган с незалепващо покритие. Ако нямате подръка такъв, използвайте обикновен, но добавете мазнина.
Тиганът се слага да загрее. Яйцата се разбиват в съд. Към тях се слага малко куркума. Докато се бърка, се добавя съвсем малко вода. Тя е тайната съставка на перфектния пухкав омлет.
След като тиганът е загрял, се изсипват яйцата. Докато той хваща коричка от долната страна, върху него се натрошава сирене. Върху сиренето се поставя филето. Върху филето се нарежда кашкавалът. Всички продукти за плънката като грамаж са по ваш избор.
След като всичко е поставено, омлетът се затваря. След разтопяването на кашкавала е готов.
Реклама
Реклама